Open menu

Het gevaar van hackers

Sinds 2008 is hacken een groter onderwerp dan ooit, om dit tegen te gaan geven scholen vandaag de dag les in de basis-technieken van hacken en leren studenten het verschil tussen een "ethische hacker" en een "internetcrimineel". Als resultaat hebben wij sinds die tijd steeds meer en meer hackers en leiden steeds meer bedrijven aan de problemen hiervan.

Wanneer u of uw bedrijf slachtoffer is van een internetcrimineel kunnen de consequenties hiervan ernstig uit de hand lopen. Meestal komt een bedrijf er vanaf door een back-up van de dag ervoor terug te zetten, is andere gevallen is er echter spraken van grote schade doormiddel van serieuze dataverlies en/of bedrijfsinformatie dat op het internet geplaatst wordt. In sommige gevallen is het zelf zo erg dat de hacker het geld van de bankrekening(en) en creditcards naar een andere rekening laat storten.

IT beveiliging

Om dit voor te zijn biedt CloudNed een beveiligings-check aan bij elke nieuwe klant. In dit geval controleren wij elk punt dat data van- en naar uw omgeving transporteert en welke methodes worden gebruikt om dit te realiseren. Aansluitend hierop laten wij een van onze ethische hackers los op uw omgeving om te kijken of er nog meer lekken zijn die door applicaties of processen gemaakt worden. Van het totaal wordt een raport opgesteld en besproken met de klant. Bij akkoord zet CloudNed de processen in gang om deze lekken te dichten zodat hackers geen kans hebben om er met uw gegevens vandoor te gaan.