Open menu

Naar de cloud een daar voorbij?

Steeds meer bedrijven en particulieren stappen over naar Cloud- diensten. De cloud is overal vandaag de dag, maar de definitie is voor de meeste nog niet geheel duidelijk. Om dit probleem te tackelen heeft CloudNed land en zee doorzocht voor de meest gepaste definitie op het internet, deze luidt als volgt: "De cloud is een verzamelnaam voor (gehuurde) software, beschikbaar op het internet of (bedrijfs-) netwerk".

Werken in de cloud

Werken in de cloud was nog nooit zó makkelijk! Wij zetten uw huidige omgeving en applicaties voor u over op een geschikte server en zorgen ervoor dat deze voor jullie beschikbaar is. Wij hebben ook de mogelijkheid om bestanden en applicaties extern voor u te hosten middels een beveiligde VPN verbinding, een eigen Paas- omgeving voor u klaarmaken of een combinatie hiervan.

Saas oplossingen

Saas staat voor "Software as a service". Hierbij kunt u denken aan web-applicaties en applicaties die hun data synchroniseren met een server. Een typische eigenschap van een Saas oplossing is dat het hier meestal gaat om een software- laag die gehuurd wordt. De klant heeft hierbij geen controle over de server waarop de applicatie gedraaid wordt. Denk hierbij aan applicaties zoals:

Voordelen van Saas oplossingen

Paas oplossingen

Paas staat voor "Platform as a service". Hierbij gaat het meestal om een platform waarop software kan worden ontwikkeld en gedistribueerd. Paas is een abstracte oplossing waarbij vrijwel al het werk van de onderliggende hardware en het beheer van de systemen uit handen wordt gegeven aan de cloud-aanbieder, hierdoor hoeft u geen beheerder in handen te nemen en kunt u zich doelgericht op uw business richten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Voordelen van Paas oplossingen

Iaas oplossingen

Iaas staat voor "Infrastructure as a service". Het gaat hierbij om (virtuele) werkplekken en opslag dat vie het internet- of via een (bedrijfs-)netwerk beschikbaar wordt gesteld. In de meeste gevallen is Iaas hetgeen waar bedrijven aan denken wanneer zij denken aan het werken in de cloud. In dit geval neemt de IT-partner de verantwoordelijkheid om de huidige werkomgeving te vertalen naar een (virtuele-) server zodat de klant hier overal op kan inloggen. De kant heeft vervolgens zelf de keuze of hij zijn oude hardware (Computers, notebooks, tablets etc..) wil gebruiken om te verbinden naar zijn cloud-omgeving, of dat hij liever overstapt op nieuwe apparatuur. CloudNed geeft in dit geval gratis advies naar aanleiding van de specificaties van de machines.

Datacenter in de cloud

Een additionele optie voor de Iaas optie is om jullie gehele omgeving te verplaatsen naar onze cloud. U krijgt in dit geval een eigen firewall, een eigen IP en uw eigen servers die u op afstand kan beheren middels een Client-VPN of een lan-to-lan vpn.

Voordelen van uw omgeving in ons datacenter

CloudNed's hybride opties

Omdat een bedrijf niet alleen op remote machines kan werken heeft CloudNed nu een hybride Cloud-oplossing, hierbij maken wij uw machine op afstand gebruiksklaar en zorgen wij ervoor dat uw apparaat in het login-scherm al verbinding maakt met uw omgeving. Op deze manier kunt u flexibel wisselen tussen uw lokale machine en uw machine op afstand voor optimale prestaties. Deze optie is vooral aan te raden voor mensen werkzaam in de grafische industrie, servers met ondersteunde videokaarten lopen snel op in prijzen en zijn voor veel ontwerpers nog lang niet rendabel.


CloudNed aanbod:

Nu u bekend bent met de definitie van cloud- diensten en de verschillende vormen die aangeboden worden, willen wij graag introduceren aan het CloudNed- aanbod van cloud-diensten.

Saas

Paas

Iaas

Virtuele servers

Dedicated servers

Overige diensten