Open menu

Consumer-Ned

Consumenten hebben in Nederland en Belgie zeer beperkte keuze om hulp te krijgen met ICT problemen, wanneer ze toch een bedrijf vinden die ze wil helpen zijn de kosten meestal veel hoger dan gehoopt. Of de klus goed wordt afgerond of niet, de meeste consumenten voelen zich niet goed wanneer zij de rekening achteraf te zien krijgen.

Om dit probleem te tackelen heeft CloudNed de CZP-abonnementen en Ned-punten uitgebracht. Op deze manier kunnen wij de kosten terugbrengen naar een bedrag waarbij jullie minder betalen, en meer diensten ervoor terug krijgen.

CZP-abonnementen

CZP-abonnementen zijn er voor consumenten die ten alle tijden hulp willen hebben met hun computerproblemen, zonder onverwachte extra kosten. In dit geval wordt er een maandbedrag vastgesteld en kunt u gebruik maken van onze diensten, zonder dat daar onverwachts kosten bij komen. Komen er toch kosten buiten uw abonnement (zoals nieuwe hardware), dan brengen wij u hiervan vooraf op de hoogte zodat u zelf de keuze kan maken om door te gaan of niet. Bent u ZZP'er? Dan kunt u gebruik maken van alle diensten behalve Ned-punten. De prijzen zijn in dat geval exclusief btw.

Voordelen van CZP-abonnementen

Voorbeelden van problemen binnen en buiten abonnement

Hoewel de meeste problemen die een consument ervaart gedekt worden door een CZP-abonnement, kan het toch voorkomen dat er handelingen nodig zijn waarbij wij niet om extra kosten heen kunnen komen, denk hierbij aan een stukje defecte hardware dat vervangen moet worden of wanneer wij naar u toe moeten komen om een probleem op te lossen. Hier volgen een aantal voorbeelden van problemen die binnen en buiten een CZP-abonnement vallen:

Om de voorbeelden voor iedereen duidelijk te houden maken wij bij deze voorbeelden gebruik van persona's

Binnen abonnement

Computer herinstallatie De computer van Marco heeft een kapotte CPU en doet niets meer, Marco brengt zijn computer langs bij CloudNed en maakt zich niet zo'n zorgen om de kosten, maar vooral om zijn data. Na een kopje koffie en een korte uitleg gaat CloudNed aan de slag met de computer en probeert eerst een reserve kopie te maken van alle data en daarna op onderzoek uit om te controleren waarom het systeem niet meer werkt. Na de initiële test constateert CloudNed dat de processor kapot is en deze vervangen dient te worden. CloudNed zoekt uit waar Marco zijn processor het voordeligst kan uithalen en geeft hierbij gelijk het advies om een paar euro extra uit te geven aan de nieuwe serie. Marco besteld de CPU gelijk en wordt bij aankomst ingebouwd en de pc wordt terug gebracht en opnieuw aangesloten door CloudNed. Marco betaald in dit geval alleen de processor en de reiskosten om zijn computer terug te brengen.

Office vragen Joël studeert aan de Universiteit in Nijmegen en moet zijn documenten in een bepaald formaat aanleveren. Omdat hij graag alles perfect uitgeleid wil hebben belt hij naar CloudNed om te vragen of zij nog wat tips hebben voor een finishing touch, de medewerker van CloudNed start de remote-tool op en kijkt op afstand waar Joël mee bezig is. Telkens als Joël iets aanpast verspringt de rest van het document waardoor het opfrissen van zijn werk een eeuwigheid lijkt te duren. CloudNed legt Joël uit hoe "harde- enters" werken en hoe dit een hoop werk kan besparen. Omdat Microsoft office en Open/Libre office in de lijst met standaard-apps staan op www.cloudned.com/Software wordt dit probleem genoteerd als incident.

Laptop crash De laptop van Joël is zojuist uitgevallen en doet verder niets meer. Omdat de afstand tussen Nijmegen en Geleen te groot is, en zijn laptop z.s.m. weer nodig heeft besluit Joël ervoor om hem goed in te pakken en op te sturen naar CloudNed. Bij aankomst blijkt het dat er viezigheid op het moederbord van de laptop zit, mogelijk door vieze kantine-tafels. Omdat het een buiten-garantie schade is, en het moederbord van dit model lastig uit te halen is behandeld CloudNed deze zaak als best-effort. CloudNed schroeft de laptop open en controleert eerst of alles goed is aangesloten en of er geen brandplekken op de chips te zien zijn. Vervolgens verwijderen we zo veel mogelijk van de stof als mogelijk met alcohol en spuit alle onderdelen goed schoon. Na een test doet de laptop het gelukkig weer. De koeler blijft wel harder draaien als normaal. Voor de zekerheid raden we de ouders van Joël aan om alvast te gaan kijken voor een nieuwe notebook. Omdat Joël een (gratis) contract heeft via zijn ouders hoeft hij verder niets te betalen voor de notebook. Via het aanbod van CloudNed mogen de ouders van Joël zelf de keuze maken welke notebook zij kopen en of zij dat via CloudNed doen.

Netwerk problemen Juliëtte is sinds twee weken geleden overgestapt naar een nieuwe internet provider en heeft sinds dien zeer slecht bereik via WiFi. Omdat ze een Macbook Pro Retina gebruikt is ze afhankelijk van haar WiFi om haar blog op tijd te posten. Ze belt CloudNed op en legt de situatie uit. Na 10 minuten lijken de standaard oplossingen niet te werken en komt CloudNed bij Juliëtte langs en stellen de router opnieuw in zodat Juliëtte haar post kan uploaden. Omdat Juliëtte een silver- contract heeft hoeft zij de herinstallatie (change/wijziging) niet te betalen. Omdat wij moeten langskomen moet zij wel reiskosten betalen. Om in de toekomst sneller geholpen te worden kiest Juliëtte ervoor om een CloudNed router te huren zodat CloudNed op afstand de firewall en router (/modum) kunnen beheren. Hierdoor kan CloudNed in meer gevallen op afstand helpen.

Buiten abonnement

Maat in nood Marco heeft al een maand niet gebeld en heeft een maat met een computerprobleem en heeft een maat in hoge nood zitten. Hij besluit de achtergrond van zijn maat te veranderen en zegt dat hij bij zijn maat zit met zijn notebook. Marco heeft is al jarenlang klant bij CloudNed en is altijd tevreden geweest. Hij besluit toch eerlijk te zijn en aan te geven aan de telefoon dat het niet echt zijn laptop is. *Omdat wij al bezig zijn en Marco inderdaad al bedrijfssofa is helpen wij de maat van Marco met zijn probleem en brengen wij verder niets in rekening. *LET OP, wij behouden ons het recht om dit soort zaken te weigeren. Ben eerlijk en geef dit soort zaken aan dan kunnen je maten gebruik maken van onze speciale regelingen. Samen helpen wij je maat naar de eindstreep!*

Bedrijfs- computers Joël is inmiddels klaar met zijn studie en heeft besloten om als ZZP'er verder te gaan. Na jarenlange trouwe service heeft Joël inmiddels een CZP-silver contract voor hem, zijn vrouw en zijn dochter. Hij betaald nu € 49,90. Het bedrijf van Joël gaat zo goed dat hij heeft besloten om personeel aan te nemen en een pand te huren. Joël wil de nieuwe computers en servers graag onder het CZP-silver contract boeken. *Omdat Joël het stadium van MKB'er heeft berijkt kunnen zijn IT-zaken niet langer onder dit contract worden geboekt. Zijn privé- situatie wordt daarentegen wel nog gedekt met dit contract. Joël kan er in dit geval voor kiezen om een ICT- contract of een cloud abonnement af te sluiten voor zijn bedrijfs- infrastructuur. Websites, webshops en software pakketten kunnen ook los afgesloten worden bij CloudNed

Niet- CloudNed back-ups Juliëtte heeft zelf een externe harde schijf waar ze back-ups mee maakt. Op een dag chashed haar Macbook pro en heeft ze ook nog eens de pech dat ze haar externe harde schijf per ongeluk heeft geformatteerd (data verwijdert). Ze weet niet meer wat ze moet doen en belt naar CloudNed voor hulp. Om tijd te besparen brengt ze de laptop direct langs zodat we direct aan de slag kunnen. Juliëtte heeft geluk, er zijn 2 werknemers beschikbaar. Eén gaat aan de slag met haar Macbook, de ander met haar externe harde schijf. De Macbook Pro heeft een virus opgelopen en moest ge-herinstalleert worden. De data op de externe harde schijf was gelukkig nog deels terug te halen. *Omdat Juliëtte een silver-contract heeft en de Macbook zelf is komen halen en brengen hebben wij Juliëtte niets extra in rekening gebracht. Omdat ze echter zelf haar back-ups beheerd was het terughalen van haar data best-effort.

Ned-punten

Ned-punten zijn er voor klanten die graag eerst willen proeven voor zij een abonnement afsluiten, in dit geval kan je Ned-punten kopen. Het systeem is heel simpel: één punt kunt u inleveren voor één incident. Dit kan een virus infectie zijn, maar ook een vraag over office, een vraag over een verdacht telefoontje betreffende internet-bankieren, een herinstallatie enzovoort.

Ned-punten kunnen per 3 worden gekocht en zijn gekoppeld aan uw persoonlijke CloudNed- account. Per incident-ticket wat wij voor u aanmaken wordt er vervolgens één Ned-punt afgeschreven.

Ned-punten kunnen ook gebruikt worden in combinatie met CZP-abonnementen. In dit geval kunt u uw Ned-punten inleveren wanneer uw abonnement iets niet dekt, dat wel gedekt wordt door Ned-punten.

Extra dienten voor ZZP'ers en consumenten

CloudNed is continu bezig met nieuwe manieren om het IT- gebruik van consumenten en ZZP'ers sterk te verrijken. CZP-abonnementen en Ned-punten zijn hierbij nog maar het topje van de ijsberg. Het gebruik van IT wordt steeds toegankelijker, makkelijker, sneller en flexibeler. Maar op de Google-cloud, spotify, iCloud en Dropbox na merken de consumenten en ZZP'ers hier nog niet zo veel van. Dat is jammer! Want het is de bedoeling dat IT uw leven makkelijker maakt. CloudNed helpt u hier heel graag mee! Vandaar dat wij de volgende extra diensten voor u hebben opgesteld. CloudNed, geen probleem!

Kinderen gratis

Wanneer er 2 volwassenen beiden een abonnement hebben mogen jullie 1 kind onder de 18 (of een aantoonbaar student) gratis mee inschrijven. Zij krijgt het door jullie gekozen contract op dat moment gratis. Wanneer 2 volwassenen kiezen voor een CZP-gold of CZP-platina contract hebben zij de mogelijkheid om 2 kinderen gratis mee in te schrijven. Voorwaarde hiervan is dat uw zoon of dochter 18 jaar of jonger is, of aantoonbaar student is.

CloudNed Firewall

Met een Firewall bent u altijd veilig, kunt u altijd bij uw data en kunnen wij u nog sneller van dienst zijn. Geholpen worden door ervaren netwerk-engineers heeft zo zijn voordelen: Met een CloudNed Firewall kunnen wij uw apparaten (mits zij de protocollen ondersteunen) koppelen aan uw thuis omgeving. Op deze manier kunt u overal, ten alle tijden verbinding maken met uw thuisnetwerk en zo uw thuis-data benaderen, thuis een bestand uitprinten of uw computer overnemen. Dit allemaal zonder poorten open te zetten, IP-route's toe te passen of andere poespas. CloudNed, geen probleem!

Voordelen:

Extra diensten

Netwerk opslag (Network storage)

Network-storage is steeds populairder omdat u op deze manier altijd uw data tot uw beschikking hebt. Op deze manier hoeft u nooit meer op een lastige manier bestanden te verplaatsen van machine a naar machine b (en visa versa). Bijkomend kunt u ervoor kiezen om een NAS te kiezen waarbij meerdere harde schijven worden samengevoegd. Dit zorgt ervoor dat u minder kans hebt op dataverlies. * LET OP: Een RAID systeem is niet hetzelfde als een back-up, hou altijd kopieën bij van belangrijke bestanden die u absoluut niet kwijt wil raken.

Voordelen:

Netwerk back-up

Network storage helpt u om uw bestanden bereikbaar te maken van alle computers. Wanneer u kiest voor een systeem met meerdere harde schijven zijn de kansen op dataverlies nóg kleiner. Echter kan er altijd een virus binnen sluipen, u kunt per ongeluk een (belangrijk) bestand verwijderen of u hebt net de pech dat er meerdere schijven tegelijk defect raken. Op dit moment speelt de back-up een grote rol. Net als uw normale bestanden kunt u een back-up naar een netwerk-station maken zodat u alle back-ups op één plek hebt en altijd een weg terug hebt. Dit kan op een enkele harde schijf in een bestaande computer, maar kan ook op een systeem gezet worden met meerdere harde schijven waardoor u uw back-ups nog sneller bij de hand hebt en nog makkelijker bestanden kan herstellen.

Waarom netwerk back-up?ICT Waarborg